Nöjda kunder

Snabba leveranser! Fraktfritt över 700kr (under=49 kr)

Bullet Journal bok = Dotted notebook

När du startar en Bullet Journal kan du använda vilken skrivbok du vill. Men dotted notebook böcker eller dotted journal, dvs prickade anteckningsböcker är oerhört populära som BuJo! Detta eftersom prickar gör att böckerna blir ett mellanting mellan linjerade, rutiga och olinjerade skrivböcker. Dotted notebook böcker får samtliga av dessa egenskaper. Du kan rita, skriva, göra tabeller, skisser, listor och prickarna ger ett bra stöd oavsett vad du vill pyssla med.

För 7 år sedan när vi startade vår shop fanns det nästan inga dotted notebooks att finna. Vi tyckte de var fantastiska pga sin flexibilitet och därför har vi specialiserat oss på dessa härliga anteckningsböcker! Vår fokus vilar på att finna kvalitetsböcker och vi är på ständig jakt att utveckla sortimentet.

Paperstyle anteckningsböcker Dotted - Denim - Paperstyle - Tidformera

Vilken bok ska jag välja

Du har bestämt dig för att sätta igång med Bullet Journal och nu vill du ha en snygg och bra bok? Grattis! Du är på rätt ställe! Dotted notebooks är böckerna som är populära inom Bullet Journaling och det är för att dessa har smidighet med prickar. Man kan helt enkelt förvandla uppslag till exakt vad man behöver. Detta är dock inga böcker som är uppfunna utifrån denna metod utan de blev helt enkelt populära i samband med detta.

Dotted notebooks är som sagt det vi har specialiserat oss på och vi har mängder av märken, storlekar och färger. Det kan vara svårt att veta vilken bok man vill ha. Vi ska nu försöka förklara skillnader på alla böcker i vårt sortiment.

Månadsuppslag i en Bullet journal

GSM

Något som i princip framgår överallt som kan göra en ny inom detta förvirrad är att det står GSM. Det handlar om papprets gramvikt. Grovt förenklad förklaring är att 70 gsm är tunt och 160 gsm är väldigt tjockt papper. Anledningen till att många är intresserad av detta är för att de som gillar att pyssla i sin bok kan bli förvånad när de ser att saker skymtar igenom på papper, sk ghosting. Det är helt enkelt svårt att undvika i böcker med tunnare papper, av naturliga orsaker. Å andra sidan finns ett stort flertal som älskar känslan av tunt prassligt papper. Om du funderar på vilken skillnad det blir om du skriver på ett smörpapper kontra ett papper i kartong så förstår du nog att det är en vetenskap bakom papper i böcker och känslan av att skriva på det och även hur slutresultatet blir i bok.

Lite tips i val av Dotted notebook böcker som Bullet Journal!

Leuchtturm1917 med 120 GSM

Leuchtturm1917 med 120 GSM är bra böcker med extra allt i. Där har du dels Bullet Journal edition 2 som är framtagen i samarbete med upphovsmannen till metod. I den finns en del extra finurligheter. Men även anteckningsböcker där extra allt runt Bullet Journal är bortskalat. Skrivböckerna från Leuchtturm1917 kännetecknas generellt av att de har extra allt med index, numrerade sidor, ficka längst bak och märkband. Väldigt bra nybörjarböcker för den som inte riktigt vet vad den vill ha. 

Dotted notebooks med 160 GSM - skrivböcker för dig som blir galen på ghosting

Om du tror att du blir galen på ghosting bör du kolla på dotted notebook med 160 GSM. Dessa anteckningsböcker har papper som är tjockare och framtagna för att kunna använda mycket färgpennor etc.  I märket Paper24 finner du böcker i två storlekar, A5 är det klassiska vanliga formatet på anteckningsböcker. Finns även böcker i storleken B5 vilket är något större. Böckerna från Dingbats med 160 GSM finns enbart i storleken B5.

Dingbats dotted notebooks hos Tidformera

Vill du ha en anteckningsbok med miljöfokus rakt igenom?

Om du vill ha anteckningsböcker med fullständig miljöfokus ska du kika på böcker från Dingbats, helt underbara! Skrivböckerna i Wildlife och Earth serien har 100 GSM och dessutom är papprena perforerade i Wildlife, du kan således enkelt dra ut vid behov. Finns i flertalet olika färger med olika djurmotiv samt i olika storlekar. Dingbats Pro i B5 storlek har 160 GSM.

In och hälsa på ankan Billy, valen Oscar, björnen Bruno, vargen Luna, rådjuret Daisy, elefanten Naila, tigern Raj, flodhästen Gloria och kängurun Joey.

Nuuna Dotted notebooks hos Tidformera

Nuuna - Dotted notebooks med pärmar som sticker ut!

Nuuna är böcker som verkligen sticker ut! Slogan är “The end of boring notebooks” och här finner du coola omslag, färgade kanter runt bok, 120 GSM och prickar ligger tätare på dessa böcker än resterande av böckerna i vårt sortiment. Majoriteten är dessutom i formatet Graphic L, vilket är något större än traditionella skrivböcker i A5 format.

Här finner du helt enkelt riktigt snygga, roliga eller uppkäftiga skrivböcker. Böcker som garanterat blir en snackis!

Rhodia anteckningsböcker

Rhodia - underbara kramgoa böcker

Anteckningsböckerna från Rhodia utmärker sig på flertalet olika sätt. Skrivböckerna som finns i mängder av färger är rejält kramgoa i lent italienskt konstläder. Deras böcker i serien Goalbook har förtyckt i början med två olika sorters evighetskalendrar. Extremt bra om du inte vill göra årsöversikter utan spara in det momentet. Det finns dessutom en nedbantad version Rhodiarama, vilket är smidiga och lättare böcker. Sist men inte minst Webnotebook som är traditionella svarta anteckningsböcker med hårda pärmar, men i olika format.

Vill du skriva med reservoarpennor så är dessa böcker speciellt anpassade för det.

Leuchtturm1917 Dotted notebooks finns i många färger och storlekar

Leuchtturm1917 - Mängder av färger i olika format och med hårda eller mjuka pärmar

Leuchtturm1917 har verkligen tagit i från tårna när det kommer till valmöjligheter. Dels regnbågens alla färger och lite till. De finns dessutom i alla möjliga format. Från pytteliten A6 till en rejält tilltagen A4. I flertalet av storlekarna kan du dessutom välja mellan en hård eller mjuk pärm.

Finns dessutom modellen Outlines, denna överlever dessutom vatten! Pappret är i samma material som sjökort tillverkas av. Perfekt om du är mycket på sjön, på stranden eller ute i skog och mark.

Paperblanks anteckningsböcker med vackra pärmar

Övriga godbitar i vårt sortiment

Compocos anteckningsböcker är böcker som verkligen utmärker sig. Det är roliga motiv och många detaljer på omslag men även i. Skrivböckerna är i A5 format med papper som är 100 GSM.

Paperstyle är svensk formgivning och har klassiska linnepärmar.

Och till sist min inte minst, Paperblanks böcker med läckra omslag.