Nöjda kunder

Snabba leveranser! Fraktfritt över 700kr (under=49 kr)

Pennor till din Bullet Journal

På jakt efter pennor till din Bullet Journal? Med utgångspunkt i vanliga kundfrågor så ska vi här försöka reda ut vad som kan vara värt att tänka på.

Ett problem många upplever i sin Bullet Journal är att det blir s.k ghosting, att det lyser igenom på andra sidan av pappret. Det andra är att pennor kan blöda igenom papper. Pennor som är alkoholbaserade fungerar inte i vanliga anteckningsböcker, de blöder helt enkelt igenom. Istället ska du använda vattenbaserade pennor och i vår shop är 99,9% av pennorna just vattenbaserade. Att det ghostar beror till stor del på vilken bok, penna och teknik som du har.

Tips!
* Undvik att skriva/rita med pennor om och om igen på samma ställe. Använd istället exempelvis penselpennor.
* Gnussa av lite av våthet på nyinköpta pennor på ett annat papper. När pennan är använd ett tag kan du få helt annat resultat.
* Använd sista sida på bok till test av pennor. Testa hur det blir och testa även gränser om hur mycket du kan utsätta pappret för.
*Vila aldrig pennor på samma plats på papper utan få in teknik runt det.

Favoritpennorna i pennfodralet

Grovt sammanfattat är att i pennfodralen hos många inom Bullet Journaling hittar du:

* Fineliners är populära för att skissa upp layouter och många använder även till själva skrivandet.
*Brush pen, dvs penselpennor är populära till att färglägga, göra överstrykningar och skriva rubriker.
*Gel- och rollerball är bra till dagliga skrivandet och dekorerande.
*Stiftpennor används till att skissa upp vissa uppslag innan då du dels kan justerar och redigera. 
*Fiberspetspennor av olika slag med olika funktioner. Till dekorerande men här finner du dessutom lite extra funktioner som exempelvis dot-pennor.
*Överstrykningspennor har i grund samma funktion som ovan nämnt på brush pen.

Fineliners till detaljerade arbeten

Fineliners - Till detaljerade arbeten

Fineliners är oerhört populära pennor att använda när man pysslar med Bullet Journaling. Det är oftast de pennorna som har använts om du ser layouter med tunna svart skrift. Hos oss finner du mängder av populära märken och de finns i en uppsjö av olika linjebredd.

Ett tips i detta sammanhang är att testa några olika märken och med olika linjebredd. Alla pennorna är bra, men alla får helt enkelt olika favoriter. 

De finns även som färgade! I allt från klara färger till sepia och grått. Jättebra till att lyfta olika uppslag med dekorationer men även själva layout.

Brush pens - Pennor med penselspets - hittar du hos Tidformera

Brush pen = Pennor med penselspets

Brush pen, dvs penselpennor är oerhört populära inom Bullet Journaling. De används både till färgläggning, lettering och skriva rubriker. Många av pennorna har dubbla spetsar med en tunnare spets för detaljer. Du får väldigt många funktioner i en och samma penna. En penselpenna är snällare mot pappret om du vill färglägga i jämförelse med traditionella färgläggningspennor.

Penselpennor finns med olika storlekar på spets och de med liten spets är främst för att skriva olika former av rubriker på uppslag. Där är Tombow Fudenosuke och Pentel Brush sign extremt populära.

Värt att tänka på är att om du vill färglägga med penselpennor i en bok med tunnare papper så ska du främst kika på Tombow ABT Dual brush, Zebra mildliner eller ZIG Brushables.

Ett tips även här är att testa några olika enstaka färger som styckevis av de olika märkena.

Sarasa Vintage gelpennor finns bland våra favoriter

Gel- och rollerball pennor

Gel- och rollerball är helt enkelt klassiska kulspetspennor (rollerballkula i spets) med ett vattenbaserat gelbläck. Dessa pennor är sköna att skriva den löpande texten med. Gelbläcket gör att pennor är lättskrivna och du behöver inte ta i. 

Dessa pennor finns i mängder av underbara färger och används även mycket till dekorerande. Ett tips även här att testa någon enstaka av olika märken och olika färger. 

Stiftpennor

Många väljer att skissa upp sina uppslag med en stiftepenna innan för att enkelt kunna justera. I vårt sortiment finner du klassiker som Pilot Super grip. Men även stiftpennor med lite smarta funktioner. Med Tombows Mono graphskakar du enkelt fram stift och i Pentel Twist-Erasegömmer det sig ett väldigt långt sudd som du vrider fram. Pilot Color Enoär ett bra alternativ om du vill kunna sudda men även att ha färg.

Dotpennorna från Zig är mycket populära bland våra kunder.

Fiberspetspennor

Fiberspetspennor är vad allra flesta är vana att använda till färgläggning men inom Bullet Journal används de främst till detaljer och rubriker. Här återfinner du ett smarta och roliga pennor och vi vill främst tipsa om dot-pennorna från ZIG, de är oerhört populära! Twintone är väldigt bra med sina dubbla spetsar med olika linjebredd och poppis till detaljer och göra uppslag. Slutligen Faber-Castell metallics som har härlig metalliclyster och kan ge en dos glamour till uppslagen.

Överstrykningspennor hos Tidformera

Överstrykningspennor

Läckra överstrykningspennor med funktioner utöver det vanliga. Faber-Castell med glitter eller pastell. Tombow med plasthölje på spets, perfekt att använda med linjaler och Pilots raderbara överstrykningspennor. Alla är något utöver det vanliga!

Hoppas du finner de perfekta pennor till din Bullet Journal hos oss!

Ytterligare funderingar och frågor? Maila kundservice@tidformera.se så svarar vi raskt! 

Mvh Kicki & Ashley