Nöjda kunder

Snabba leveranser! Fraktfritt över 700kr (under=49 kr)

Vad är washitejp?

Vad är washitejp? - Tidformera

Washi tape är en form av dekorationstejp som ursprungligen kommer från Japan och tillverkat av papper. Washi är ett japanskt ord för ett traditionellt tunt papper där wa betyder japanskt och shi betyder papper. De har en lång lång tradition att tillverka papper, många hundra år innan det ens dök upp i Europa. 

Men själva washitejpen har sin historia från Kamoi Kakoshi som är ett japanskt företag som grundades redan 1923. De tillverkade flugpapper, som man fångar flugor med. Under åren utvecklade de sitt sortiment. 1981 skapade de tejpen Washi adhesive tape "No.3303". En tejp som snarade hade en funktion att vara en tejp. 2008 lanserades de märket mt, masking tape som snarare hade inriktning på stationery och för detta fick de utmärkelsen Good Design Award. Mt, masking tape är med andra ord orginalet för den formen av tejp. 

Det finns en mängd av olika material på dekorationstejp där washi tape har blivit en form av paraplybegrepp för dekorationstejp. Men washi tape är gjort av tunt japanskt papper och har oftast ett lim som gör att det är flyttbart. Men ordet washi tape har helt enkelt blivit synonymt med alla snygga dekorationstejpar. Dekorationstejp kan vara tillverkade av annat papper, plast och limmet kan vara flyttbart eller permanent vidhäftning. 

Att det är flyttbart beror dessutom dock både på underlag och tejp. Är underlaget poröst så kan tejpen riva med av underlaget, oavsett av hur bra kvalitet som tejpen har. 

Föregående Nästa